TRIPODIJ - implementacija platforme za 3D prikaz
16609
post-template-default,single,single-post,postid-16609,single-format-standard,bridge-core-2.6.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

TRIPODIJ

3d prikaz

TRIPODIJ

Aplikacija za 3D prikaz objekata u prostoru

Tripodij je geodetsko poduzeće sa sjedištem u Splitu, osnovano 2001. godine te je ovlašteno za obavljanje geodetske i hidrografske aktivnosti. Njegov stručnjaka je specijaliziran za obavljanje radova na području:

  • katastarske i inženjerske geodezije,
  • aerofotogrametrijske izmjere terena i hidrografske izmjere podmorja te
  • sudskog vještačenja za geodeziju i hidrografiju.

Glavni izazov u poslovanju Tripodija je bilo nepostojanje adekvatnog informatičkog rješenja za praćenje i mjerenje prostorne udaljenosti između objekata u prostoru, te jasnog prikazivanja koordinata u 3D simulaciji terena. Nava je u suradnji sa stručnjacima iz Tripodija izgradila platformu na kojoj je moguće prikazivati 3D snimke prostora, te u njoj vršiti mjerenja udaljenosti i površina u prostoru.

Cilj Tripodija je, u suradnji s Navom, korisnicima nuditi napredne usluge prikaza i obrade prostornih snimaka. Primjerice, za korisnika koji želi dokumentirati sve svoje objekte u prostoru biti će omogućen pristup informacijskom sustavu. Nakon što Tripodij obavi 3D skeniranje i izradu 3D modela snimljenih objekata, Nava će dobivene podatke unijeti u aplikaciju za prikaz 3D modela. Prilikom snimanja objekata Tripodij može prikupiti i dodatne informacije o njima (metapodatke), kao što su serijski broj ili tehničke karakteristike te ih uključiti u 3D prikaz. 

Kroz brz i predan rad Navin tim je u kratkom roku napravio rješenje koje nam je trebalo u poslovanju. Platforma za 3D prikaz koji je napravljena je jednostavna i praktična za koristiti te nam uvelike olakšava svakodnevni rad. 

Mile Čatipović, suvlasnik tvrtke Skip to content