HOPS sa Navom podigao upravljanje imovinom na sasvim novu razinu
17414
post-template-default,single,single-post,postid-17414,single-format-standard,bridge-core-2.6.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

HOPS sa Navom podigao upravljanje imovinom na sasvim novu razinu

HOPS sa Navom podigao upravljanje imovinom na sasvim novu razinu

HOPS

Kao što je već poznato, Nava surađuje sa Hrvatskim operatorom prijenosnog sustava (HOPS d.o.o.). HOPS u svom vlasništvu ima trafostanice i postrojenja za distribuciju električne energije po čitavom teritoriju RH. Svako to postrojenje može sadržavati širok spektar distribucijskih, tehničkih i logističkih uređaja i imovine. Unutar organizacije pojavila se potreba za kreiranjem kvalitetnog načina upravljanja opremom koji bi osigurao brže i jednostavnije provođenje procesa inventure, te praćenje opreme.

Suradnjom HOPS-a i Nave implementiran je jedinstveni informacijski sustav SGM, koji je u potpunosti prilagođen ovom poduzeću. Unutar sustava nalaze se moduli za svaku vrstu HOPS imovine koji omogućavaju:

  • kreiranje uređaja, aktivaciju istog na određenu lokaciju,
  • aktivaciju uređaja na skladište,
  • premještaj uređaja sa jedne lokacije na drugu
  • i rashodovanje.

Modul SGM-3D pruža mogućnost 3D prikaza smještaja i pripadajućih uređaja, čime je olakšan pristup informacijama iz različitih postrojenja, smanjeni su troškovi održavanja, te je olakšano planiranje u budućnosti kod rekonstrukcija smještaja. 

HOPS
Primjer 3D prikaza objekta

Kao dio SGM sustava izrađena je i mobilna aplikacija koja HOPSu omogućava brzu i efikasnu inventuru na svim lokacijama. Očitavanjem barkoda uređaja putem ove mobilne aplikacije i sinkronizacijom putem web rješenja proces inventure se u potpunosti automatizirao, a time unaprijedio sa aspekta točnosti i brzine.

Tags:
, , ,


Skip to content