ŽITNI TERMINAL - Implementacija MS Dynamics NAV sustava
15792
post-template-default,single,single-post,postid-15792,single-format-standard,bridge-core-2.6.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

ŽITNI TERMINAL

MS DYNAMICS NAV

ŽITNI TERMINAL

AMEROPA ŽITNI TERMINAL je dio multinacionalne korporacije koja u Hrvatskoj zapošljava preko 60 djelatnika na četiri lokacije. Drušvo posluje na četiri lokacije sa silosima, od kojih jedna sadrži vez za ukrcaj robe na brodove.

IMPLEMENTACIJA SUSTAVA MICROSOFT DYNAMICS NAV

Ameropa žitni terminal u Hrvatskoj zapošljava preko 60 djelatnika na četiri lokacije. Društvo posluje na četiri lokacije sa silosima, od kojih jedna sadrži vez za ukrcaj robe na brodove.

Glavni izazovi u poslovanju Amerope se odnose na:

  • praćenje velikog broja isporuka,
  • praćenje troškova prijevoza i dodatnih usluga,
  • organiziranje iskrcaja velikog broja kamiona u silosu u Splitu te
  • praćenje profitabilnosti po različitim kriterijima (sezona, roba, lokacije).

Glavni zadatak naših stručnjaka je bio implementacija informacijskog sustava MS Dynamics NAV te izrada dodatnih modula koji će omogućiti rad s Listama otpreme. Pomoću spomenutih modula prati se ukrcaj robe u kamione, vlakove i brodove, kao i troškovi koji nastaju pri svakoj operaciji. 

Kako bi se riješio problem planiranja utovara i istovara robe u silosu, razvijeno je zasebno programsko rješenje. Ono je u potpunosti integirano sa sustavom MS Dynamics NAV, koje omogućuje praćenje kamiona i vagona pomoću barkoda. U jednom od silosa je otvoren maloprodajni dućan i provedena je integracija sustava MS Dynamics NAV s POS sustavom tvrtke 4D-WAND. Razvijen je i modul za evidentiranje mjerenja visine robe u silosima i za praćenje ukrcajnih dokumenata u luci. 

Navino rješenje nam je pomoglo u efikasnom praćenju prilično kompleksnog poslovanja koje uključuje praćenje velikog broja različitih troškova, sušenje vlažne robe i višestruki prijenos među silosima kamionima, vlakovima i brodovima.

Ruža Jurišić, direktorica financijaSkip to content