VODOVOD D.O.O. ZADAR - Nava IT
5
post-template-default,single,single-post,postid-5,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

VODOVOD D.O.O. ZADAR

VODOVOD D.O.O. ZADAR

Dokumentiranje poslovnih procesa i priprema za uvođenje ERP-a

VODOVOD d.o.o. je komunalno poduzeće zaduženo za vodoopskrbu zadarske regije što uključuje distribuciju vode, ispitivanje zdravstvene ispravnosti vode, građevinske radove vezane uz vodoopskrbu i izvođenje vodovodnih priključaka. Zapošljava oko 150 djelatnika i opslužuje više od 40.000 korisnika. Uprava Vodovoda je odlučila nadograditi postojeći informacijski sustav u svrhu unapređenja poslovanja koji bi objedinio sve podatke o pojedinom korisniku na jednom mjestu, omogućio efikasnije praćenje i realizaciju radnih naloga, efikasnije praćenje radova na vodovodnoj mreži, točnije izvještavanje o ključnim pokazateljima poslovanja te uvođenje sustava nagrađivanja djelatnika.

Naši konzultanti su proveli dubinsku analizu poslovnih procesa u poduzeću. Obavljeni su razgovori s voditeljima svih organizacijskih jedinica i prikupljena dokumentacija koja nastaje tijekom rada. Rezultat projekta je sveobuhvatni dokument koji sadrži detaljan opis trenutnog načina rada, dokumente i izvještaje koji nastaju tijekom odvijanja posla, kao i prijedlog novog načina rada podržan jedinstvenim informacijskim sustavom. Opis novog načina rada sadržava procese koje treba informatizirati s detaljnim opisom načina kako to provesti, uz detaljnu specifikaciju funkcionalnosti koje novi informacijski sustav mora zadovoljiti. Specifikacija funkcionalnosti novog IS-a je temelj za raspisivanje javnog natječaja za dobavljača informacijskih sustava. Izradom ovog dokumenta klijentu je omogućen jasan uvid u sve aktivnosti i poslovne procese koji se odvijaju u njegovom poslovanju, te je olakšana informatizacija poduzeća u budućnosti.