Radionica o pristupačnosti objektima osobama s invaliditetom - Nava IT
16996
post-template-default,single,single-post,postid-16996,single-format-standard,bridge-core-2.6.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Radionica o pristupačnosti objektima osobama s invaliditetom

osobama s invaliditetom

Radionica o pristupačnosti objektima osobama s invaliditetom

U srijedu, 19.02.2020. sudjelovali smo na radionici „Pristupačnost trgovačkih i ugostiteljskih objekata osobama s invaliditetom“, koju su organizirali HGK Županijska komora Split i Ured Pravobranitelja za osobe s invaliditetom u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu. Na radionici smo se upoznali s nekim od najčešćih problematika na koje nailaze osobe s invaliditetom, kao što su stepenice na ulazima u većinu prostora i unutar istih, te nepostojanje sanitetskih čvorova prilagođenih osobama s invaliditetom.

Među govornicima, bio je i Stipo Margić koji je predstavio web aplikaciju liberato.io, koju je izradio zajedno s Mijom Matijevićem i Ivanom Ivančevićem. Namjena aplikacije je prikazivanje interaktivne mape grada Splita u kojoj se prikazuje pristupačnost odabranog mjesta osobama s invaliditetom. Sadržaj je podijeljen u kategorije: Sport, Zdravstvo, Obrazovanje, Hrana i piće, Parking, Kultura i Ostalo. Aplikacija prikazuje imaju li odabrana mjesta rampu, prilagođeni WC, parkirna mjesta za osobe s invaliditetom, i broj stepenica na ulazu. Prikaz uključuje opciju Posebne hrane zbog prehrane kada se pregledavaju mjesta u kojima se poslužuje hrana.

Sa Stipinom idejom smo se upoznali pri početku projekta, te smo željeli pomoći. Donirali smo godinu dana pretplate na server kako bi olakšali pretvaranje ideje u stvarnost. Želja nam je bila timu olakšati financijske prepreke kako bi se mogli usredotočiti na stvaranje aplikacije. Ponosni smo sponzori truda i rada ovog mladića i njegovih kolega, te im želimo puno uspjeha! 

osobama s invaliditetom
osobama s invaliditetom


Skip to content