IPSUM D.O.O. - implementacija informacijskog sustava Odoo
15787
post-template-default,single,single-post,postid-15787,single-format-standard,bridge-core-2.6.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

IPSUM D.O.O.

ipsum

IPSUM D.O.O.

ERP za upravljanje građevinskim projektima

Ipsum je građevinsko poduzeće sa sjedištem u Dubrovniku i pogonom u Metkoviću koje se pretežno bavi niskogradnjom. Glavni klijenti su komunalna poduzeća na jugu Hrvatske. Kako se poslovanje širi i kako poduzeće istovremeno radi na nekoliko gradilišta, upravi je postalo sve teže pratiti relevantne ekonomske učinke o kojima ovisi uspješnost poslovanja. Primjerice, utrošak materijala na gradilištima i pojedinačna učinkovitost djelatnika.

Uz pomoć sufinanciranja EU-a u cjelokupno poslovanje poduzeća Ipsum implementiran je jedinstveni informacijski sustav Odoo. Unutar sustava izrađen je poseban programski modul prilagođen potrebama građevinskog poduzeća. Sustavu Odoo se pristupa pomoću web preglednika. Navedeno značajno olakšava posao na gradilištima i ostalim dislociranim pogonima jer je za korištenje sustava dovoljno samo pristupiti Intenetu. Sustav omogućuje kvalitetno izvještavanje o trenutnom stanju na gradilištu, kao i uspješno predviđanje i upravljanjem tijekom novca (cash-flow). Primjerice, dostupni su izvještaji o realizaciji plana građenja, troškova nabave, angažmana djelatnika i slično.

Nava je izradila kvalitetno rješenje koje nam u velikoj mjeri olakšava praćenje, smanjuje administraciju kod građevinskih projekata, a upravi brzo i jednostavno daje širu sliku poslovanja. 

Jure Gašpardi, direktorSkip to content