PROJEKT POVEĆANJA KONKURENTNOSTI CERTIFICIRANJEM
17073
post-template-default,single,single-post,postid-17073,single-format-standard,bridge-core-2.6.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

PROJEKT POVEĆANJA KONKURENTNOSTI CERTIFICIRANJEM

Ravnopravnost spolova, Europska unija

PROJEKT POVEĆANJA KONKURENTNOSTI CERTIFICIRANJEM

Projekt je sufinancirala Europska unija

OPIS PROJEKTA

 

Projekt je usmjeren na rješavanje problema nedovoljno izražene poslovne konkurentnosti koja bi pružala kvalitetnu podršku učinkovitom odvijanju poslovnih procesa. 

Trenuto Nava koristi zastarjeli sustav upravljanja kvalitetom poslovnih procesa koji ne odgovara rastućim zahtjevima, kako interne organizacije tako i sve konkurentnijeg i rastućeg okruženja. Trenutni sustav temljen  je na nedovoljnoj usmjerenosti prema kupcima, standard informacijske sigurnosti nije na željenoj razini a poduzeće je neznačajno prepoznatljivo na tržištu.

Zbog intenzivne fluktuacije kod dobivanja velikih projekata, poduzeće se više oslanja na vanjske izvršitelje, što se ubuduće planira promijeniti u stalni broj većih projekata, uvođenjem novih procedura i zapošljavanjem većeg broja ljudskih resursa. 

CILJEVI I REZULTATI PROJEKTA

 

Zbog rasta poslovanja na domaćem tržištu ali i tendenciji poslovanja na međunarodnom tržištu, Nava se suočava s problemima unutarnje efikasnosti koja otežava tekuće poslovanje. Problem je potrebno riješiti kako bi se omogućio održiv rast, povećanje konkurentnosti i jačanje pozicije na navedenim tržištima.

Glavnih 5 problema s kojima se Nava suočava u poslovanju su: Nedovoljno zadovoljstvo korisnika usluga, Neprepoznatjivost poduzeća kao sigurnog pružatelja informacijskih usluga, Nedefiniran proces razvoja programskih rješenja, Problemi s dobavljačima hosting rješenja i Nemogućnost prijavljivanja na javne natječaje.

Uvođenjem ISO standarda 9001:2015, odnosno sustava upravljanja kvalitetom, kao i uvođenjem ISO standarda 20000-1:2011, odnosno formalne specifikacije za upravljanje IT uslugama, povećat će usredotočenost na zadovoljavanje potreba kupaca i pružanje poboljšane usluge. 

Dodatno, uvođenjem ISO standarda 27001:2013 i pripadajućeg Sustava upravljanja informacijskom sigurnosti (ISMS), sigurnost će se podići na višu razinu. Unificirani sustav sigurnosti s pripadajućim procedurama će biti implementiran kroz cijeli životni ciklus programskog rješenja.

ISO certifikati: 9001:2015, 27001:2013 i 20000-1:2011, otvoriti će pristup poduzeću za sudjelovanje u javnim natječajima. Tako poduzeće postaje konkurentnije te međunarodno priznatije.

Uvođenjem ISO i ostalih normi stvorit će se preduvjet za stabilizaciju broja projekata te održiv način za angažiranje zaposlenika. Konačno, poduzeće će se manje oslanjati na vanjske pružatelje usluga (financijske konzultante, sistemske injženjere).

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA I IZNOS SUFINANCIRANJA EU

 

Ukupna vrijednost projekta: 173.000,00 HRK

Iznos sufinanciranja EU: 146.185,00 HRK

Intenzitet potpore: 84,50%

Razdoblje provedbe projekta: 01.03.2020 – 01.09.2020

KONTAKT OSOBA

 

Igor Nazor, direktor, e-mail: igor.nazor@nava.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

rgrtzr

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost tvrtke INFORMACIJSKA RJEŠENJA NAVA za savjetovanje, d.o.o (https://nava.hr/).

Za više informacija: www.strukturnifondovi.hrSkip to content