Nava je dobila certifikat za ISO 9001 standard! - Nava IT
17201
post-template-default,single,single-post,postid-17201,single-format-standard,bridge-core-2.6.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Nava je dobila certifikat za ISO 9001 standard!

Nava je dobila certifikat za ISO 9001 standard!

Projekt ISO 9001 je sufinancirala Europska unija.

Nava je započela svoju prilagodbu s ISO standardima pripremajući se za standard ISO 9001: Sustavi upravljanja kvalitetom. Ta norma zahtijeva uniformiranje poslovanja zapisivanjem načina rada firme i daljnjim održavanjem firme u takvom obliku rada, ili odabira novog načina rada firme i pridržavanje tom zapisu.

Projekt ‘Povećanje konkurentnosti certificiranjem’

U sklopu projekta “Povećanje konkurentnosti certificiranjem” referentne oznake KK.03.2.1.14.0283. koji je sufinacirala Europska unija, Informacijska rješenja Nava d.o.o. započela je prilagodbu svog poslovanja međunarodnoj normi ISO 9001. Naš cilj je bio unapređenje usluge.

Uz naše partnere uspješno smo se pripremili i prilagodili poslovanje zahtjevima norme. Proces smo započeli popisom svih dokumenata u firmi. Time smo mogli napraviti standardizirane dokumente za buduće korištenje. Potom smo opisali način vođenja ključnih procesa u firmi. Zatim smo se usredotočili na uvođenje dodatnih mjera i procesa koje standard zahtijeva, a mi ih nismo imali – poput odabira procesa koje je potrebno mjeriti i pratiti.

Dana 16.9.2020. dobili smo službenu potvrdu da Informacijska rješenja Nava d.o.o. je u sustavu ISO standarda 9001: Upravljanje sustava kvalitetom. Certifikacijska kuća koja je obavila provjeru usklađenosti našeg poslovanja s normom, Bureau Veritas, poslala nam je certifikat. S velikom predanošću namjeravamo nastaviti dobru suradnju i održavati status usklađenosti sa dobivenim standardima.

Što je ISO?

ISO (International Organization for Standardization) je međunarodna organizacija koja razvija i izdaje standarde. Oni unaprjeđuju pravila i standardiziraju rad kako bi se osigurao pravilan način poslovanja. ISO nema specifično područje rada, standardi su namijenjeni većini grana poslovanja i minimalnih uvjeta koje firma treba zadovoljiti kako bi radila u skladu s ISO standardima. Standardi se redovito pregledavaju i unapređuju, i rijetki ostanu nepromijenjeni desetljećima nakon nastanka. Većina ih se nadogradi, ili zamijeni novim brojem i zahtjevima kojih se treba pridržavati. Zato se svako dvije godine treba ponoviti certifikacija po standardu.

ISO 9001: Upravljanje sustava kvalitetom pod sustav upravljanja kvalitetom podrazumijeva ciklički sustav vođenja podataka koji uključuje planiranje, podršku, provedbu, vrednovanje performansi i poboljšavanje u svrhu pružanja što bolje usluge prema zahtjevima kupaca. Sustav se skraćeno zove PPPP ili (PDCA na engleski), i označava planiranje (plan – P), provedbu (do – D), provjeru (check – C), i postupke (act – A).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost tvrtke INFORMACIJSKA RJEŠENJA NAVA za savjetovanje, d.o.o.

Za više informacija o projektima: www.strukturnifondovi.hr

Tags:


Skip to content