HRVATSKI OPERATOR PRIJENOSNOG SUSTAVA - Nava IT
16658
post-template-default,single,single-post,postid-16658,single-format-standard,bridge-core-2.6.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

HRVATSKI OPERATOR PRIJENOSNOG SUSTAVA

hops

HRVATSKI OPERATOR PRIJENOSNOG SUSTAVA

Rukovoditelj Odjela za infrastrukturu i sigurnost HOPS-a otkriva kako mu je naša aplikacija promijenila poslovanje

Nedavno smo imali kratki intervju sa rukovoditeljem odjela za infrastrukturu i sigurnost u HOPS-u o novoj aplikaciji koju smo napravili s njima u suradnji. Naime, radi se modulu aplikacije koja se koristi za trodimenzionalnu reprezentaciju geometrijskih podatka (3D snimke) u svrhu njihovog vjerodostojnijeg prikaza. Cjeloukupno iskustvo i dojmove kolege iz HOPS-a možete pročitati u nastavku.

IN: Kako ste zapravo saznali za Navu IT?

DB: Produžili smo suradnju od prošle godine, koja je nastavak rada na jednom prethodnom projektu, tj. izradi aplikacije za upravljanje primarnom opremom. Tada smo pokrenuli suradnju i dobili priliku razmijeniti ideje o razvojnim projektima i za ovu godinu. Odmah smo “kliknuli” te osim spomenutog projekta 3D prikaza trenutno radimo i na projektu za upravljanje imovinom.

IN: Zašto ste se odlučili za izradu aplikacije 3D snimanja objekata?

DB: Stvorila se potreba za povećanjem kvalitete upravljanja opremom, detaljnijim uvidom u realno stanje na terenu kao temelj za pripremu aktivnosti održavanja i rekonstrukcije postrojenja. Uočili smo da nam aplikacija može pomoći u našim poslovnim procesima na način da uštedi vrijeme i novac. Ujedno je i inovativno, danas da bi opstali na tržištu i bili konkurentni potrebno je prilagođavati se trendovima.

IN: Na koji način Vam je aplikacija olakšala poslovanje?

DB: Naime, mi kao firma sa preko 50 zaposlenika, u cilju smanjenja troškova održavanja i putovanja ne trebamo slati djelatnike na teren svaki put kada nam zatrebaju neke informacije iz postrojenja. Olakšati će nam poslovanje u budućnosti kod planiranja rekonstrukcije trafostanica, na način da pruža točniji uvid u stanje na terenu. Osim toga, prednost aplikacije je i kod obuke novih djelatnika, aplikacija omogućava simulaciju trafostanice na računalu bez izlaska na teren.

IN: Kakvo je bilo Vaše iskustvo s Navom?

DB: U svoje osobno ime mogu reći da sam vrlo zadovoljan. Nava ima iskustva u implementaciji softvera, koji ne zahtijeva samo tehničku podršku već i dio sa konzultacijama i samom obukom. Cijela usluga se ne sastoji od same izrade aplikacije, već i od konzultacija i implementacije koje su po meni najbitnije. Kao mala firma, Nava ima vremena u potpunosti se posvetiti svakom klijentu te ostavlja dojam osobnog kontakta koji se gubi kod velikih firmi. 

IN: Da li bi ostalima preporučili suradnju s Navom?

DB: Apsolutno. Igor osim svog znanja i iskustva pruža apsolutnu podršku od početka do kraja izrade aplikacije. 

Tags:
, , ,


Skip to content