HRVATSKI OPERATOR PRIJENOSNOG SUSTAVA
16658
post-template-default,single,single-post,postid-16658,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

HRVATSKI OPERATOR PRIJENOSNOG SUSTAVA

HRVATSKI OPERATOR PRIJENOSNOG SUSTAVA

Rukovoditelj Odjela za infrastrukturu i sigurnost HOPS-a otkriva kako mu je naša aplikacija promijenila poslovanje

Nedavno smo imali kratki intervju sa rukovoditeljem odjela za infrastrukturu i sigurnost u HOPS-u o novoj aplikaciji koju smo napravili s njima u suradnji. Naime, radi se modulu aplikacije koja se koristi za trodimenzionalnu reprezentaciju geometrijskih podatka (3D snimke) u svrhu njihovog vjerodostojnijeg prikaza. Cjeloukupno iskustvo i dojmove kolege iz HOPS-a možete pročitati u nastavku.

 

Kako ste zapravo saznali za Navu IT?

Produžili smo suradnju od prosle godine, koja je nastavak rada na jednom prethodnom projektu, tj. izradi aplikacije za upravljanje primarnom opremom. Tada smo pokrenuli suradnju i dobili priliku razmijeniti ideje o razvojnim projektima i za ovu godinu. Odmah smo “kliknuli” te osim spomenutog projekta 3D prikaza trenutno radimo i na projektu za upravljanje imovinom.

 

Zašto ste se odlučili za izradu aplikacije 3D snimanja objekata?

Stvorila se potreba za povećanjem kvalitete upravljanja opremom, detaljnijim uvidom u realno stanje na terenu kao temelj za pripremu aktivnosti održavanja i rekonstrukcije postrojenja. Uočili smo da nam aplikacija može pomoći u našim poslovnim procesima na način da uštedi vrijeme i novac. Ujedno je i inovativno, danas da bi opstali na tržištu i bili konkurentni potrebno je prilagođavati se trendovima.

 

Na koji način Vam je aplikacija olakšala poslovanje?

Naime, mi kao firma sa preko 50 zaposlenika, u cilju smanjenja troškova održavanja i putovanja ne trebamo slati djelatnike na teren svaki put kada nam zatrebaju neke informacije iz postrojenja. Olakšati će nam poslovanje u budućnosti kod planiranja rekonstrukcije trafostanica, na način da pruža točniji uvid u stanje na terenu. Osim toga, prednost aplikacije je i kod obuke novih djelatnika, aplikacija omogućava simulaciju trafostanice na računalu bez izlaska na teren.

 

Kakvo je bilo Vaše iskustvo s Navom?

U svoje osobno ime mogu reći da sam vrlo zadovoljan. Nava ima iskustva u implementaciji softvera, koji ne zahtijeva samo tehničku podršku već i dio sa konzultacijama i samom obukom. Cijela usluga se ne sastoji od same izrade aplikacije, već i od konzultacija i implementacije koje su po meni najbitnije. Kao mala firma, Nava ima vremena u potpunosti se posvetiti svakom klijentu te ostavlja dojam osobnog kontakta koji se gubi kod velikih firmi. 

 

Da li bi ostalima preporučili suradnju s Navom?

Apsolutno. Igor osim svog znanja i iskustva pruža apsolutnu podršku od početka do kraja izrade aplikacije. 

Tags: